1r Fòrum Internacional de la Certificació Professional dels enginyers al Col·legi d’Enginyers de Camins

 

El passat divendres 26 de maig es va celebrar a la seu del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya el 1st International Forum on Profesional Engineering. La jornada va ser organitzada per l’AQPE (Agency for Qualification of Professional Engineers) i l’AIPE (Asociación Ingenieros Profesionales de España), entitats que tenen com a objectiu la certificació de les competències d’enginyers professionals oferint un segell comú als professionals.

El primer fòrum va comptar amb la participació de ponents del Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia i els Països Baixos. Els representants van ser: Katy Turff, Head of profesional Standards del Engineering Council del Regne Unit; Thierry Roux, Vice-Président National des Ingénieurs Professionnel de France; Daniel Sander, CEO de Ingenieurkammer Baden-Wurttemberg, Alemania; Stéfano Calzolari, President de l’Agenzia Nazionale miedo la Certificazione delle competenze degli Ingegneri de Italia; Micaela dos Ramos, Directora de Kivi els Països Baixos, i Joan Barceló, President d’ISACA Barcelona, d’Estats Units. Els experts van detallar el model de certificació professional dels enginyers dels seus països i van donar suport al model de certificació espanyol.

El degà del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports i Viscepresident d’AQPE, Oriol Altisench i Baldomero Segura, Viscepresident d’AIPE i President del CGCO d’Enginyers Agrònoms, van donar la benvinguda a la jornada. Oriol Altisench va remarcar la importància de la certificació per al professional de l’enginyeria: “La certificació és una eina de futur, especialment en els països llatins, com el nostre, en els que encara no hi ha una tradició en aquest tipus d’avaluacions”.

Baldomero Segura, vicepresident de l’AIPE, manifestà que el sistema de certificació “ajuda a distingir els bons enginyers i generar un marc internacional”.

El director general de l’AQPE, Francesc González, va destacar que la certificació atorga prestigi tant als professionals com a les empreses que els contractin, “aporta reputació corporativa i criteris dexcelència”, va afegir.

La clausura de l’acte va anar a càrrec del Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, qui va qualificar “d’extraordinària” la feina de l’AQPE i l’AIPE i destacant: “Enginyeries tan diferents han entès la competència, superar fronteres i treballar junts. Així s’assoleixen projectes solvents”. La jornada va finalitzar amb l’entrega de diplomas Honorary Fellow’s, que premien la feina dels enginyers més destacats.