Visita a l’Estació de França i al Control de Trànsit Centralitzat

DATA: Dijous, 21 de juny
HORARI: 17.00 a 19.30h
LLOC: Estació de França
Av. del Marquès de l’Argentera, s/n

El Col·legi d’Enginyers de Camins, organitza la visita a l’Estació de França amb accés a les instal·lacions de Control de Trànsit Centralitzat des d’on es controlen totes les circulacions de la xarxa ferroviària convencional de les províncies de Barcelona i Girona i part de les de Tarragona i Lleida.

L’Estació de França és una de les instal·lacions ferroviàries més rellevants de Barcelona. Construïda en el context de l’Exposició Universal de 1929, amb les seves dues naus en corba cobertes per una estructura metàl·lica de 195 m de longitud i 29 m d’alçada, és tot un cas singular de l’arquitectura ferroviària i, sens dubte, un llegat monumental de l’enginyeria del ferrocarril. Actualment continua prestant serveis ferroviaris com a estació de capçalera de trens de rodalies i regionals, i té ubicat a les seves dependències el Centre de Control de Trànsit d’on es governen totes les circulacions de la xarxa convencional d’ADIF de les províncies de Barcelona i Girona, i part de les de Tarragona i Lleida.

 

PROGRAMA

16.50 a 17.00 h.- Recepció dels assistents al vestíbul de l’Estació de França.

17.00 a 17.30 h.- Presentació introductòria de la història del ferrocarril a Barcelona, a càrrec de Lluís Ubalde (prof. Màster de Sistemes Ferroviaris i Tracció Elèctrica de la UPC).

17.30 a 18.30 h.- Presentació de la història de l’Estació de França, a càrrec de José Ramón Pastor (Arquitecte responsable de la restauració i reforma de l’Estació de França per a les Olimpiades de Barcelona, ADIF).

18.30 h a 19.30 h.- Visita guiada al Centre de Control de Trànsit Centralitzat de la xarxa ferroviària convencional, a càrrec de Carlos Sarabia (Cap d’Àrea de Manteniment de la Xarxa Convencional Ferroviària d’ADIF).

19.30 h.- Cloenda de la visita.

INSCRIPCIONS – PLACES EXHAURIDES

Enviar un correu a inscripcions@camins.cat indicant el teu nom i cognoms i núm. de col·legiat/precol·legiat.

*Places limitades per rigorós ordre d’inscripció.

 

logo_CaminsDECatalunya_positiu

Dilluns a dijous:
08.00 a 21.00 h

Divendres:
08.00 a 17.00 h