Presentació d’Esteyco: Projecte Elican

DATA: Dijous 27 de setembre
HORA: 19.00 h
LLOC: Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya
c/ Dels Vergós, 16 – Barcelona |  FGC Les Tres Torres

El Col·legi d’Enginyers de Camins acull la presentació del Projecte Elican, la torre eòlica offshore pionera al món. La instal·lació del prototip de torre eòlica offshore va culminar el passat mes de juny a l’àrea d’assajos de Plataforma Oceànica de Canàries (PLOCAN). La tecnologia utilitzada per l’empresa d’enginyeria ESTEYCO, permet que la torre eòlica sigui íntegrament muntada a port, incloent-hi l’aerogenerador (el primer del món instal·lat en el mar sense requerir els grans bucs o grues marines que són costosos i escassos). Les qualitats de la torre que possibiliten aquesta singular innovació, són la seva capacitat per surar durant el seu transport, i que està formada per trams de formigó telescòpics. D’aquesta manera, es pot traslladar pel mar emprant remolcadors convencionals, fondejar-se llastrant-la amb aigua, i auto-hissar-se, desplegant aquests trams, sense necessitat de mitjans externs per a això.

El projecte constitueix una fita tecnològica a escala mundial, i s’espera per tant que contribueixi a desenvolupar l’energia eòlica offshore, abaratint els seus costos i reduint els riscos associats a la instal·lació dels aerogeneradors. L’aerogenerador serà també el primer sobre el fons marí operatiu a Espanya i té una potència de 5 MW. Això, unit a l’extraordinari recurs eòlic de les illes Canàries, permetrà proveir de subministrament elèctric a més de 3.000 llars.

ELICAN ho executa un consorci liderat per ESTEYCO, en el qual participen també SIEMENS-GAMESAALE HEAVYLIFTDEWIGmbH, i el mateix PLOCAN, i compta amb fons rebuts des de la Comissió Europea dins del programa Horitzó 2020 per a la recerca, desenvolupament i innovació.

 

PONENTS

Javier Rui-Wamba, President d’Esteyco
Carlos García Acón, Director General d’Esteyco

INSCRIPCIONS

inscripcions@camins.cat, indicant el teu nom i cognoms, núm. de col·legiat/precol·legiat o indicar si ets LinkCamins.

Assitència gratuïta. Places limitades.

logo_CaminsDECatalunya_positiu

Horari:
08.00 a 21.00 h
Divendres: 08.00 a 17.00 h