Sabadell convoca un concurs d’idees per definir el Parc del Nord

El Govern municipal de Sabadell ha engegat un concurs per aconseguir la millor proposta per al Parc del Nord. Aquest projecte ha d’assentar les bases d’una nova manera de fer, que permeti dignificar els espais públics i donar-los un ús social, indissociable de l’esforç continu en la millora de la qualitat ambiental. Cal una mirada innovadora, que permeti replantejar l’espai en el seu conjunt. No només és necessari completar el projecte del Parc del Nord amb nous usos i estructures de camins, sinó que cal la seva integració en la trama urbana. La falta de connectivitat actual entre barris i parcs és un problema a resoldre, generat per una preponderància del vehicle privat per sobre dels espais i recorreguts per a vianants i bicicletes. L’altre gran repte és cosir els fragments del Parc dividits per la trama urbana, especialment entre els carrers de Vinhamala i de Corones.

El Govern municipal vol que el futur Parc del Nord sigui un projecte vertebrador que relligui els espais lliures emblemàtics de la ciutat: el Bosc de Can Deu i el Parc Agrari al nord, la cornisa del Ripoll a l’est, el Parc de la Clota al sud i  el Parc Catalunya a l’oest.

El projecte executiu en una primera fase que cossespondrà a un pressupost d’execució per contracte estimat de 2.000.000 €

Data límit per presentar els projectes: 17 de juliol del 2017

Més informació i les bases del concurs en el següent enllaç