El Port de Barcelona i l’enginyer de camins Manuel Reventós Premis Cerdà 2018

 

El Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya va celebrar el passat 4 de maig al Palau de la Música Catalana la gala dels Premis Cerdà 2018 en el marc de la festivitat del patró dels enginyers de camins, Santo Domingo de la Calzada. Enguany va ser una celebració especial ja que es va conmemorar el 30è aniversari dels Premis Cerdà, la màxima distinció que atorga el Col·legi d’Enginyers de Camins de Catalunya.

Els Premis Cerdà és la gran festa del Col·legi d’Enginyers de Camis, Canals i Ports de Catalunya, un homenatge a les institucions i als enginyers i enginyeres de camins que han afavorit la innovació i que han impulsat una visió avançada de la professió. Amb aquest guardó, també es reconeix els esforços de tots els que han contribuït al progrés i reconeixement de la nostra activitat. Personalitats com Pasqual Maragall, Jordi Pujol, Artur Mas, la ministra Ana Pastor, el conseller Santi Vila, el periodista Lluís Permanyer, Ferrocarrils de la Generalitat  o  l’escultor Eduardo Chillida han estat guardonats amb el Premi Ildefons Cerdà.

La Junta Rectora del Col·legi va acordar lliurar els Premis Cerdà 2018 al Port de Barcelona i a l’enginyer de camins Manuel Reventós. Al Port de Barcelona per a la seva rellevància com a primera infraestructura de Catalunya, essencial en el desenvolupament econòmic del país, i com a referent en el context europeu i el Mediterrani, aplicant criteris de fiabilitat i competitivitat, ambientals, econòmics i socials i constituint un exemple en els models de governança i de gestió de les grans infraestructures.

Manuel Reventós ha estat premiat en reconeixement a la seva trajectòria professional, amb un segell propi i singular com a enginyer de ponts, amb la integració dels valors estètics i ambientals com a eixos fonamentals, així com per la divulgació activa del seu saber fer com a enginyer de camins i dels seus valors humans.

A l’acte van assistir personalitats com la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, el Secretari d’infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font i Marta Subirà, secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

La gala va assolir un any més, un gran èxit de participació amb 900 assistents que van gaudir d’una celebració que va tenir a Carlos Latre com a mestre de cerimònies. Durant els 30ns Premis Cerdà es va donar la benvinguda als nous col·legiats i es van atorgar les insígnies d’or als col·legiats Paco Gutiérrez i Jordi Lamas pels 50 anys d’exercici professional.

 

Un cop finalitzada la part institucional el grup Fundación Tony Manero va transportar als assistents als anys 70 i 80 amb la seva música i els grans hits de la època. La celebració va continuar al vestíbul i al pati de Palau de la Música, on es va oferir un còctel sopar. La sorpresa va arribar al final, quan es va presentar als assistents el pastís per commemorar els 30 anys dels Premis fet per Escribà, una recreació de grans dimensions de l’eixample d’Ildefons Cerdà format per diferents llaminadures que els presents van poguer agafar.

 

logo_CaminsDECatalunya_positiu

Horari

De dilluns a dijous:
De 8:00 a 21:00 hores

Divendres:
De 8:00 a 14:00 hores