Fòrum Libris | Alice’s de Xavier Muñoz

DATA: Dijous 29 d’abril de 2021
HORARI: De 19:00 a 20:30 h
LLOC: Online

 

El llibre | Alice’s. Retrat lluminós i seductor de la doctora Alice Roughton (1905-1995) de Cambridge. L’Alice era pacifista, humanista i d’esquerres, i transformà la residència senyorial dels seus avantpassats en un punt de trobada col·lectiva. Fou així com el seu domicili es convertí en una llar per als fugits de qualsevol causa perduda: artistes, amics i refugiats dels diferents èxodes del nostre temps (jueus alemanys el 1939 hongaresos el 1956 i xilens el 1973). Va exercir la medicina i va participar en el moviment de metges contra la guerra nuclear. També va ser una activista contra l’especulació urbanística que va destruir els centres històrics de moltes ciutats angleses de mitjan segle XX.

 

L’autor | Xavier Muñoz. És advocat i ha estat Secretari de l’Ateneu Barcelonès. Ha publicat articles
d’opinió als diaris Punt Avui, Ara i El País. També ha escrit articles de caire jurídic en revistes especialitzades. Pertany al cos d’Advocats de la Generalitat i ha impartit regularment cursos de dret administratiu i conferències sobre el dret civil català. Va coordinar l’Informe Pi i Sunyer sobre l’Administració de la Generalitat de Catalunya 2003. Ha estat director general de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat, sota la presidència de Pasqual Maragall. En els darrers anys ha concentrat la seva activitat en el camp de literatura de no ficció.

Descarrega la fitxa tècnica.

 

INSCRIPCIONS

Enviar un correu electrònic a inscripcions@camins.cat indicant nom i cognom, número de col·legiat o precol·legiat (en cas de ser-ho).

Assistència gratuïta.

 

logo_CaminsDECatalunya_positiu