Fòrum Libris: Donde nadie te encuentre

DATA: Dijous 24 de gener
HORA: 19.00 a 20.30 h
LLOC: 
Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya
c/ Dels Vergós, 16 – Barcelona 


El llibre | Donde nadie te encuentre de Alicia Giménez Bartlett
. Un psiquiatre de la Sorbona especialitzat en ments criminals viatja a la Barcelona de 1956. Vol realitzar un estudi sobre el cas de Teresa Pla Meseguer, anomenada La Pastora, una dona acusada de vint-i-nou morts. Es tracta del maqui més buscat per la Guàrdia Civil, i s’ha convertit en una llegenda popular perquè segueix lliure. Només un periodista barceloní sembla tenir claus importants entorn del personatge, però el que el viatger francès li proposaés quelcom fora del normal: no desitja dades sobre Teresa, sinó una trobadacara a cara.

L’idealista Lucien Nourissier i el cínic Carlos Infante emprendran aquest viatge a les terres del Maestrazgo, on s’amaga el seu gairebé impossible objectiu. Al llarg de la seva recerca hauran de sortejar la vigilància dels guàrdies, distingir les pistes veritables de les falses i esquivar els mil obstacles que els surten al pas. La novel·la es converteix en una cerca, en una fugida, en una aventura que ens descobreix les misèries i la humanitat d’una Espanya terrible.

L’autora | Alicia Giménez Bartlett (Almansa, 1951) ha publicat, entre d’altres, les novel·les Exit, Una habitación ajena (Premi Femení Singular 1997), Secreta Penélope, Días de amor y engaños, el gran èxit Donde nadie te encuentre (Premi Nadal de Novel·la 2011) i Hombres desnudos (Premi Planeta 2015). També ha tocat l’assaig amb obres com El misterio de los sexos i La deuda de Eva. Amb la sèrie protagonitzada per la inspectora Petra Delicat s’ha convertit en una de les autores espanyoles més traduïdes i llegides al món: Ritos de muerte, Día de perros, Mensajeros en la oscuridad, Muertos de papel, Serpientes en el paraíso, Un barco cargado de arroz, Nido vacío, El silencio de los claustros, Nadie quiere saber i Crímenes que no olvidaré. Ha rebut els prestigiosospremis Grinzane Cavour a Itàlia, Raymond Chandler a Suïssa i Pepe Carvalho a Barcelona.

Descarrega’t la fitxa tècnica

 

INSCRIPCIONS


inscripcions@camins.cat, indicant el teu nom i cognoms, núm. de col·legiat/precol·legiat o indicar si ets LinkCamins.

*Assistència gratuïta

 

logo_CaminsDECatalunya_positiu

Horari del Col·legi

De dilluns a dijous, de 8.00 a 21.00 h
Divendres, de 8.00 a 17.00 h