Fòrum Libris: Filek: El estafador que engañó a Franco

DATA: Dijous 20 de juny 2019
HORARI: 19.00 a 20.30 h
LLOC: Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya
c/ Dels Vergós, 16 – Barcelona

El llibre | Filek: El estafador que engañó a Franco. Una Espanya famèlica del 1939 a punt de convertir-se en la principal potència exportadora de petroli. Això és el que Franco creia i el que la premsa del règim va pregonar als quatre vents. Albert von Filek, químic austríac, va ser l’inventor d’un combustible sintètic que barrejava extractes vegetals amb aigua del riu Jarama i en va posar la fórmula secreta a disposició de l’engrandiment de la nova Espanya. Protegit i adulat pel règim, Filek va gaudir de l’estima de les altes personalitats fins que una anàlisi química va desvetllar l’engany.
Albert von Filek va ser testimoni, protagonista i víctima d’alguns dels episodis més convulsos de l’Espanya del segle passat durant la seva carrera delictiva.

L’autor | Ignacio Martínez de Pisón (Saragossa, 1960). Llicenciat en filologia hispànica i italiana, va desenvolupar la seva carrera professional a Barcelona. Autor de més de quinze llibres caracteritzats per la flexibilitat estilística i l’aprofundiment psicològic en el caràcter dels personatges. Les seves obres destacades són El día de mañana, pel que el 2011 va rebre el Premi de la Crítica i el Premi Ciutat de Barcelona entre d’altres; La buena reputación, pel que el 2014 va rebre el Premio Nacional de Narrativa; i Derecho Natural.

Descarrega’t la fitxa tècnica

INSCRIPCIONS

Enviar un correu electrònic a inscripcions@camins.cat indicant nom i cognom, número de col·legiat/precol·legiat o si ets LinkCamins.

*Assistència gratuïta.

logo_CaminsDECatalunya_positiu