Workshop: Enginyeria subaquàtica i sistemes de busseig

DATA: Dijous 18 de juliol
HORARI: De 17 a 19 h
LLOC: Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya
c/ Dels Vergós, 16 – Barcelona 

El Col·legi d’Enginyers de Camins, amb la col·laboració de la Asociación Nacional de Empresas de Buceo Profesional, ha organitzat aquesta jornada on s’exposaran les limitacions i especificitats que té el mitjà hiperbàric on el bus professional desenvolupa el seu treball.

El busseig professional està present en totes les fases de la vida de les obres públiques subaquàtiques, marítimes i hidràuliques. No obstant això, els projectes d’enginyeria manquen de rigor generalitzat a l’hora d’abordar treballs subaquàtics, tant a escala pressupostària, com de procediments constructius i en matèria de seguretat i salut.

La major part dels projectes de construcció en els quals participen bussos professionals estan redactats per enginyers de camins, però només alguns coneixen en profunditat els riscos inherents a les labors subaquàtiques que hi realitzen. A través d’aquesta jornada coneixeràs els sistemes de busseig que existeixen, les normes de seguretat que els regeixen o els seus costos laborals, entre altres temes relacionats amb l’enginyeria subaquàtica.

PROGRAMA

17.00 h. Recepció

17.15 h. Benvinguda i inauguració

17.30 h. El mitjà hiperbàric i fisiologia del busseig

18.00 h. Marc normatiu i la seguretat en les activitats subaquàtiques

18.30 h. Procediments constructius i aspectes econòmics

19.00 h. Cloenda

PONENTS

Carlos Acosta, Enginyer de Camins. CEO AcostaSub. Bus professional

Javier Ferrán, president de l’ANEBP i Director de la Escuela Océanos

INSCRIPCIONS

Enviar un correu electrònic a inscripcions@camins.cat indicant nom i cognom, número de col·legiat o precol·legiat (en cas de ser-ho).

Assistència gratuïta. Places limitades.

 

logo_CaminsDECatalunya_positiu