Visita la Presa de La Baells

DATA: Divendres 15 de febrer
HORARI: De 08.00 a 14.30 h
LLOC: Presa de La Baells

El Col·legi d’Enginyers de Camins organitza una visita a la Presa de La Baells, important obra d’enginyeria hidràulica que s’encarrega de recollir i embassar l’aigua del riu Llobregat i de la riera de Vilada per a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

La presa de contenció de l’aigua és un mur de formigó de 112 m d’altura i 22 m d’amplada, amb una curvatura de 302 m, que conté 115 hm3 d’aigua. Prop de la presa es va construir, a finals dels anys 80 una central hidroelèctrica que aprofita l’aigua de la Baells per a la producció d’energia elèctrica.

PROGRAMA

08:00 h Sortida en autocar des del Col·legi d’Enginyers de Camins (c/ Dels Vergós, 16 – Barcelona). Recepció d’assistents: 07:50h

09:15 h Parada a Cal Rosal. Esmorzar (20-30 min)

10:15 h Arribada a la Presa de La Baells
Benvinguda i inici de la visita: recorregut a peu per l’exterior i interior de la presa (galeries, la cambra de desguassos, etc.)

13:15 h Cloenda de la visita

14:30 h Arribada a Barcelona

La visita anirà a càrrec de Carlos Barbero, cap del Departament d’Infraestructures de Control i Regulació de l’Agència Catalana de l’Aigua i Xavier Obis, tècnic responsable de xarxes socials del Departament de Comunicació de l’Agència Catalana de l’Aigua

INSCRIPCIONS

Enviar un correu electrònic a inscripcions@camins.cat, indicant nom i cognom, número de col·legiat o precol·legiat (en cas de ser-ho).

La visita inclou transport en autocar des del Col·legi d’Enginyers de Camins. Assistència gratuïta. Places limitades.

 

logo_CaminsDECatalunya_positiu