Visita a les obres de les Glòries: Túnels i Parc de la Canòpia

DATA: Divendres 31 de maig 2019
HORARI: De 10.45 a 14.00 h
LLOC: Entrada de l’Edifici DHUB

El Col·legi d’Enginyers de Camins ha organitzat una visita a les obres de les Glòries per conèixer en quina fase es troba aquest projecte de transformació que convertirà l’antic nus viari en un espai de ciutat per a les persones, fidel a la idea d’enclavament urbà de referència de l’enginyer de camins i urbanista Ildefons Cerdà fa 150 anys.

PROGRAMA

10.45 h Trobada a l’entrada de l’edifici DHUB situat a la part mar de la Plaça de les Glòries. Recorregut a peu on visitarem:
– Mirador de Glòries: des d’on s’albiren els pous 1 i 2 del túnel així com el túnel llarg.
– Rampa Llobregat: es veurà l’execució del pas sota la línia ferroviària R2 (Adif França-Sants), actualment en fase d’execució de contrabòveda, i l’execució de la 1a dovella.
– Pou 1: baixarem al fons de l’excavació i apreciarem els treballs de millora del terreny i clava de tubs laterals previs a l’execució de contrabòveda i dovelles.
– Pou 2: vista des de la cota superior.
– Túnel llarg: veurem l’execució de lloses de coberta i excavació sota llosa.
13.15 h Visita del Parc de la Canòpia fent un recorregut i volta al mirador fins al DHUB.
14.00 h Cloenda de la visita

La visita anirà a càrrec de Francisco Alcañiz Carretero, director tècnic adjunt d’infraestructures a Barcelona d’Infraestructures Municipals, SA.

*Caldrà portar calçat adequat. El casc i les armilles es facilitaran durant la visita.

INSCRIPCIONS – PLACES EXHAURIDES

Tot i que les places estan exhaurides, si estàs interessat en aquesta visita, envia un e-mail a inscripcions@camins.cat, indicant nom i cognom, número de col·legiat o precol·legiat (en cas de ser-ho). Si es reben moltes sol·licituds, intentarem organitzar una 2a edició.

Assistència gratuïta. Places limitades.

logo_CaminsDECatalunya_positiu