Visita a l’Estació Regeneradora d’Aigües del Prat de Llobregat

DATA: Dijous 11 d’octubre
HORARI: 09.30 a 11.30 h
LLOC: Estació Regeneradora d’Aigües del Prat de Llobregat
c/100, s/n – El Prat de Llobregat

El Col·legi d’Enginyers de Camins organitza una visita a l’Estació Regeneradora d’Aigües del Prat de Llobregat, una de les plantes de sanejament d’aigües residuals més grans i modernes d’Europa. 

L’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) del Prat de Llobregat inclou una estació de regeneració d’aigua (ERA) amb un tractament terciari i una ultrafiltració i osmosi, que permet la recàrrega d’aqüífer mitjançant la injecció de l’aigua regenerada.

Durant la aquesta visita es farà un recorregut per la depuradora del Prat Llobregat, que és una de les plantes de sanejament d’aigües residuals més grans i modernes d’Europa. Pot tractar 420 milions de litres al dia, l’equivalent a l’ús d’aigua de dos milions d’habitants i les activitats econòmiques associades (habitants equivalents). A més, aquesta planta inclou una de les estacions de regeneració d’aigua més importants del món: l’aigua regenerada en aquesta planta augmenta els recursos hídrics de la regió en 50 milions de litres a l’any.

La visita anirà a càrrec de:

  • Àngels Vidal, cap de planta de Estació Regeneradora d’Aigües del Prat de Llobregat
  • Elisenda Alba, enginyera de camins, sots-cap de planta i responsable de la línia de fangs de l’Estació Regeneradora d’Aigües del Prat de Llobregat
  • Fran Galea, responsable del terciari del Baix Llobregat

 

PROGRAMA

9:20 h. Recepció dels assistents
9:30 h. Benvinguda

Explicació general de l’EDAR (Estació Depuradora d’Aigües Residuals) sobre la maqueta del hall de l’edifici de control.

Visita al terreny de les instal·lacions del tractament terciari bàsic i de la UF (ultrafiltració) i OI (osmosis inversa) del tractament terciari avançat per a la barrera contra la intrusió salina per a la protecció de l’aqüífer del delta del Llobregat.

11:30 h. Cloenda de la visita

INSCRIPCIONS

Enviar un correu electrònic a inscripcions@camins.cat indicant nom i cognom, número de col·legiat o precol·legiat (en cas de ser-ho).

Assistència gratuïta. Places limitades.

logo_CaminsDECatalunya_positiu

Horari del Col·legi

De dilluns a dijous, de 8.00 a 21.00 h
Divendres, de 8.00 a 17.00 h