Visita al Barcelona Supercomputing Center 

DATA: Divendres 14 de desembre
HORARI: De 10.30 a 11.30 h
LLOC: Edifici Torre Girona. Campus nord de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
 Carrer de Jordi Girona, 29-31, 08034 Barcelona

El Col·legi d’Enginyers de Camins organitza una visita guiada al Barcelona Supercomputing Center, el supercomputador més potent d’Espanya, el tercer d’Europa i el tretzè del món, superant fins i tot en capacitat de càlcul al de la NASA.

Fundat l’any 2005, el Barcelona Supercomputing Center allotja el MareNostrum. La seva missió és investigar, desenvolupar i gestionar la tecnologia per facilitar el progrés científic.

Des dels inicis ha viscut diverses actualitzacions i en l’última realitzada el juny de l’any passat, va multiplicar per 300 les prestacions de la primera màquina MareNostrum. Les xifres de capacitat de procés són espectaculars, 11.100 bilions d’operacions per segon, oferint els seus serveis a investigacions científiques nacionals i internacionals, que requereixen càlculs extremadament complexos.

Les disciplines científiques que sol·liciten de la supercomputació són múltiples però destaquen les línies d’investigacions vinculades a la  l’enginyeria i millores en sistemes energètics, meteorologia i clima, anàlisi del Big data, Bioinformàtica, Geofísica…

PROGRAMA

10.20 h. Recepció dels assistents

10.30 h. Al foyer de l’edifici Torre Girona, el responsable de la visita explicarà breument què és el Barcelona Supercomputing Center, propietari del MareNostrum 4.
Tour per les instal·lacions (planta baixa i primera planta de Torre Girona).
Recorregut pel museu de la supercomputació, on els visitants podran conèixer com han evolucionat els supercomputadors al llarg de la seva història.

11.30 h. Cloenda de la visita

INSCRIPCIONS

Enviar un correu electrònic a inscripcions@camins.cat indicant nom i cognom, número de col·legiat o precol·legiat (en cas de ser-ho).

Assistència gratuïta. Places limitades.

logo_CaminsDECatalunya_positiu

Horari del Col·legi

De dilluns a dijous, de 8.00 a 21.00 h
Divendres, de 8.00 a 17.00 h