Visita | Exposició Metròpolis d’avingudes. Grans carrers per a distàncies curtes

DATES: Dimarts 22 i 29 de novembre i 13 de desembre de 2022
DATES I HORARIS: De les 18:30 a les 19:30 hores
LLOC: Espai Mercè Sala de TMB (vestíbul de connexió de les línies 3 i 5 de l’estació de Diagonal)

Visitem l’exposició Metròpolis d’avingudes. Grans carrers per a distàncies curtes promoguda per l’AMB per explicar el concepte d’avingudes metropolitanes que proposa el Pla director urbanístic metropolità (PDU).

L’exposició mostra una ciutat imaginada en la qual vies, autopistes i carreteres s’han transformat en espais públics accessibles, sostenibles i integrats tant en la ciutat com en la natura. En aquesta metròpolis de futur existeix, per exemple, una Gran Via metropolitana que connecta tot el litoral amb els espais de més centralitat i els rius Besòs i Llobregat i ofereix nous accessos a les platges metropolitanes a peu, en bicicleta i en transport públic. A més, també recupera el caràcter vertebrador d’algunes vies patrimonials, com l’avinguda Reial, que des del carrer Paral·lel de Barcelona s’allarga fins a l’N-340 a les muntanyes d’Ordal.

La visita anirà a càrrec de Javier Ortigosa, cap de l’Oficina de Mobilitat del Pla Director Urbanístic de l’AMB i membre de la Junta del Col·legi de l’Enginyeria de Camins, Xavier Alarcón, comissari de l’exposició i cap del Servei d’informació i estudis territorials de l’AMB, o Helena Sanz, comissària de l’exposició i membre de l’Oficina Tècnica de Gerència de l’AMB, segons data.

 

INSCRIPCIONS

Inscripcions al formulari.