Workshop: Descarbonitzar l’economia. Transició cap a un nou model energètic.

DATA: Dimecres, 18 de setembre de 2019
HORARI: De 10.00 a 14.00 h
LLOC: Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya
c/ Dels Vergós, 16 – Barcelona

 

La crisi climàtica i la necessitat d’electrificar l’economia suposen un canvi profund en la manera d’organitzar la nostra societat i la planificació del territori. Deixar de consumir recursos energètics basats en hidrocarburs per cessar amb les emissions de CO2 i altres gasos d’efecte hivernacle implica la gestió d’unes fonts renovables que es distribueixen de manera desigual i que presenten variacions anuals, estacionals i són intermitents. Aquestes són algunes de les dificultats que cal afrontar per poder donar resposta a les necessitats creixents i diferenciades d’energia segons cada àrea urbana o zona industrial.

 

L’obtenció d’electricitat a partir de fonts renovables obliga a distribuir pel territori una gran quantitat de nous aparells de captació de recursos, així com una nova xarxa de transport i distribució de nous models de negoci elèctric o, inclús, de consum. Això obliga a entendre l’ordre de desplegament que s’haurà de seguir per realitzar les inversions d’instal·lació corresponents i, en un futur pròxim, de renovació permanent d’aquest parc de nous sistemes d’energia, incloent-hi un manteniment específic amb les corresponents conseqüències en els preus dels productes industrials o de l’economia de les ciutats.

 

La Planificació de la Descarbonització ha de sorgir de la necessitat d’entendre els requeriments i obligacions de la nova generació renovable, amb la finalitat d’aconseguir una millor gestió, flexibilitat i un cost energètic inferior a l’actual.

 

PROGRAMA

Consulta aquí el programa de la jornada.

 

INSCRIPCIONS

Omple aquest formulari per tramitar la teva inscripció.

Assistència gratuïta. Places limitades.

 

logo_CaminsDECatalunya_positiu